Friday, February 17, 2012

Popravni?

4. edicija! Iskreno, urednik nikad nije zaigrao po istoj. Kolege igraci su mi savjetovali da zaboravim na ovu edicuju (ako me sjecanje dobro sluzi, mislim da je neko od kolega cak upotrijebio pridjev "smece") i drzim se 3.5. Receno, ucinjeno! Naravno, nismo jedini koji imaju lose misljenje o 4. ediciji. Sudeci po reakcijama, mozemo slobodno reci da je velika vecina igraca jednostavno "popljuvala" nova pravila.

No, prema informacijama sa zvanicne stranice WotC-a, u pripremi je nova, peta edicija i ovaj put u kreaciji ucestvovati ce i sami igraci. WotC poziva igrace sirom svijeta da se registruju kao test igraci za novu ediciju i tako svojim ucescem, primjedbama i sugestijama, pomognu napraviti ediciju koja ce biti prihvatljiva za sve.


Vise informacija na:





2 comments:

  1. iskreno... primjetio sam mnogo kikseva gdje roleplay gubi na snazi i gdje se samo napucava napad i najvise podsjeca na neke mmorpg, samo jos nedostaje prica tipa: treba mi potion pa idi ubij 10 vukova i sakupljaj njihove jetre... nisam ni ja igrao ali sam procitao core knjige i ne svidja mi se... valjda ce se popravit sa petom...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nada umire zadnja. Ako fejlaju, uvijek ce biti tu 3.5! :D

      Delete